×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Целер

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 60 ден.

Многу од прехранбените производи се провлекуваат низ историјата поради нивната извонредна примена. Целерот е едно од нив: покрај тоа што има диуретички и дигестивни својства, тој ја прочистува крвта, содржи натриум, калиум и калциум и врши акција за реминерализација. Во кујната треба да му се препуштите: не смее да недостасува меѓу сосовите и печењата. Одличен и вкусен е како суров, но и во салати, во супи...

Како да се исчисти целерот?

Без разлика дали сакате да јадете сурово или варено, постапката за чистење целер е иста. Отстранете ги лисјата, исечете го тврдиот дел од стеблото што обично изгледа светлозелено, и исечете го на големи парчиња.

Како да се готви целер?

Јасно е дека најдобрите квалитети на целерот се ослободуваат со природното користење на овој зеленчук во салата, но за пољубопитните кои сакаат да експериментираат, препорачуваме малку да го сварите стеблото. Можете да го подготвите и зачинето со масло и со пармезан, во рерна или пржено на врело масло по панирање со јајце и презла за да добиете „скоро здраво“ предјадење.

Наименување Целер
Состојки Целер
Земја на потекло: Македонија
Пакување Хартиена кеса
Количина китка
Регион на одгледување Скопски
Одлично во комбинација со:

Слични производи