×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Redoro

Името РЕДОРО произлегува од имињата на нивните предци: РЕГИНА и ИСИДОРО. Од 1895 година, нивната занаетчиска традиција произведува екстра девствено маслиново масло и се предава од татко на син повеќе од сто години.

Во средината на 90-тите, Редоро премина од локална компанија за производство во национална и меѓународна компанија, за да го понуди квалитетот на вкусот на Редоро екстра девствено масло во секоја кујна и на секоја трпеза во светот.

И покрај големиот успех на екстра девственото маслиново масло „Редоро“, кој секогаш растеше и се вреднуваше низ целиот свет, вредностите што ја водат компанијата продолжуваат да бидат исти како порано: квалитет, искреност и љубов во секој мал чекор, од одгледување маслинки, собрање рачно, до трансформација во екстра девствено маслиново масло или во вкусни производи како паштета или специјалитети во масло.

Карактеритстика на „семејна“ компанија е типична за народите од ридовите на Верона и е погодна за зачувување на традицијата и квалитетот на венецијанското и на италијанското екстра девствено маслиново масло. Италијанско и силно, тоа се појдовните точки на семејството Салвањо. Овластениот квалитет на производот останува суштински елемент што ја идентификува одличноста на ова масло и му гарантира на потрошувачот максимална контрола на производствениот ланец: од собирање и избор на маслинки, до ладно цедење и флаширање.

„Нашата историја, нашиот квалитет, нашето најголемо богатство: екстра девствено маслиново масло“.

Територии со маслиново масло во Верона

Компанијата REDORO Frantoi Veneti се наоѓа во Грецана, во срцето на Валпантена, северно од Верона: тајната на успехот на РЕДОРО е присуството на мелниците, многу близу до срцето на производството: една во Грецана, главното седиште на компанијата, друго во Меѕане (соодветно области за производство на Венето Валполичела DOP – заштитена ознака за потекло) и, конечно, во близина на езерото Гарда, каде што се произведува само екстра девствено маслиново масло Гарда DOP (заштитена ознака за потекло).

Мелниците работат со полна брзина во текот на трите месеци на берба: октомври, ноември и декември. Се собираат маслинки од блиските долини, опфаќајќи многу широк опсег, што опфаќа седум долини. Скоро илјада земјоделски производители ги носат своите најдобри маслинки на мелниците. Годишниот потенцијал за производство е околу 50/60 000 квинтали маслинки, поделени во три производствени мелници.

Производството на маслиново масло е строго контролирано од специјализиран персонал кој внимателно ја следи секоја фаза на преработка, доведувајќи до мелење само здрави и квалитетни маслинки, способни да произведат извонредност на екстра девственото маслиново масло на Frantoi Redoro.