×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Callipo

Вековна приказна

Приказната на Калипо е стара приказна за морето, за мажите и за страста. Започнува во местото Пицо во 1913 година кога основачот Џачинто ја основа компанијата, прва во Калабрија и меѓу првите преработувачи на ценетата медитеранска туна во Италија. Оттогаш фамилијата Калипо ја предава традицијата од татко на син а денес компанијата ја води Филипо Калипо, кој ја претставува четвртата генерација во семејството, придружуван од неговиот син Џачинто (петта генерација).

Домато Newsletter

Стани дел од Домато заедницата и добиј 10% попуст на твојата прва нарачка.

Регистрирај се