×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Fungo e Tartufo

Основана во 1977 година од интуицијата на Марио Ферари, кој веќе неколку години беше многу обземен од тартуфите и длабоко навлезе во нивниот свет, за време на неговите „скитања“ низ селата на Емилија Ромања ја основаше „Фунго е тартуфо“ – занаетчиска компанија со седиште во Траваљато, која работи во секторот специјалитети за храна. Компанијата еволуираше благодарение на непроменетата страст на двете негови ќерки Моника и Вивијана, страствени чувари на тајните, а истовремено и одлучни да го проектираат бизнисот во иднина со истражување на нови димензии на вкус.

Од своето основање, компанијата секогаш се фокусираше без компромиси на три основни постулати: суровини со највисок квалитет, бесконечна грижа во секоја фаза на обработка на производот и неверојатно внимание во следење на клиентите и задоволување на нивните потреби.

Целта на компанијата е да се добие, преку занаетчиски методи за кои е потребна долга и детална обработка, уникатни и високопрестижни производи.

Семејството Ферари лично ги контролира и спроведува циклусите на производство на своите производи, користејќи ефикасна опрема, целата во нерѓосувачки челик, способна да обезбеди високи стандарди за квалитет, во согласност со сите важечки здравствени регулативи.