×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Desideri Lucinao

Историјата на компанијата ДЕСИДЕРИ започна во 1947 година, кога таткото на Лучијано, Модерне Десидери, создаде мала занаетчиска продавница за колење и преработка на свинско месо.

Започнува со обработка на две свињи неделно, во селото Кватро Страде во општината Биентина, во прекрасната Тоскана.

„Ова се годините по војната, а работата е целосно занаетчиска. За да се изгорат влакната од свињата се загреваше вода во огништето, а пак велосипедот беше средство што се користеше за достава до продавниците и до супермаркетите“.

Во шеесеттите години од минатиот век, Лучијано влегува во компанијата и го презема управувањето, со што асортиманот на произведено мелено месо е зголемен, истовремено задржувајќи го цврстиот фокус на квалитетот и на традицијата, кои отсекогаш биле сметани за камен-темелник на успешни производи.

Малата занаетчиска продавница, која веќе неколкупати се прошируваше со текот на годините, веќе не е доволна за да ги задоволи барањата на клиентите, па затоа е одлучено да се создаде ново, поголемо претпријатие кое ќе може да ги задоволи новите потреби на пазарот.

Во мај 2001 година беше отворена модерна фабрика за колење свињи и преработка во индустриската област Џело ди ПОНТЕДЕРА во провинцијата Пиза, опремена со технолошки напредни системи и опрема изградена на површина од 12 500 квадратни метри со покриена површина од околу 6 000 квадратни метри.

Свињите се од италијанско потекло, родени и израснати во Тоскана, Емилија Ромања, Венето, Ломбардија и Пијемонте за да се гарантира квалитетот на целото производство на ДЕСИДЕРИ.

За грижата и вниманието кон квалитетот на производите сведочат важните сертификати и награди што компанијата ДЕСИДЕРИ ги има постигнато со текот на годините. Изборот на суровина е основен чекор за гаранција за добар производ.