×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Caseificio Ghidetti

PROVOLONE VALPADANA PDO симбол на нашата традиција на млечни производи.

Нашата приказна започнува тука. Од дедото Вилелмо кој пред седумдесет години одлучи да започне со оваа авантура, пренесувајќи ги своите вредности и страст. Од неговата посветеност. И од PROVOLONE VALPADANA PDO, сирење кое најмногу од сѐ ја симболизира унијата на традициите на предците меѓу Северна и Јужна Италија. Историјата на Provolone Valpadana PDO има корени меѓу млечната уметност на Јужна Италија со онаа на вал Падана.

Уште пред седумдесет години, обработката на Provolone Valpadana Dop се извршува по рецептот на дедото Вилелмо и неговиот скапоцен совет. Преработката започнува со цело кравјо млеко во кое се додава рената, со што се формира урда. 

Поминаа седумдесет години и следуваа три генерации, но нашата мисија е секогаш да му гарантираме на потрошувачот производи со висок квалитет. Со погледот свртен кон иднината и нозете закотвени во традицијата, ние сме посветени секој ден да произведуваме квалитетни сирења и секогаш да постигнуваме нови цели.

Солилото варира во зависност од видот на сирењето што сакате да го добиете: се движи од 15/20 дена за ладно до една година по тип на зачинет резерват, кој ја има познатата црна кора.