×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Robustellini

Приказната за Робустелини започнува во 1949 година во Гросото, во Алта Валтелина: на чело на компанијата, саканиот дедо Пјетро, беше дел од компанијата со своето искуство и посветеност до 1970 година. Благодарение на неговиот совет, Робустелини го пренесе своето седиште во Нуова Олонио во долната Валтелина, каде традиционалното занаетчиство е помогнато со современи системи за обработка за да се добие највисок квалитет на готовиот производ.

Уште во 1674 година, Џан Антонио Робустелини „Нотар и господин во Гросото“ и предок на семејството Робустелини, го опиша веќе историскиот начин на подготовка на оваа салама што ја збогатуваше трпезата за време на зимите.

Дури и денес, почнувајќи од супериорниот квалитет на месото, оваа компанија го користи планинскиот воздух и гаранцијата што ја нудат современите технологии за производство на саламите, засновано на почитување на најстарите традиции на Валтелина, за да се задоволат очекувањата на клиентите.