Промотивно во месец октомври - минимален износ на нарачка 500 ден.
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Bortolotti Salumi

Авантурата започна во Чене, мало селце во Вале Серијана. Сите членови на семејството Бортолоти се родени на ова прекрасно место опкружено со планини и реката Серио.

Таткото на Марио отвори малопродажба на сирење во Чене со помош на неговите 7 деца и младиот Марио. Но, неговиот сон беше да ги следи стапките на неговиот дедо и да отвори компанија за производство на колбаси. По извесно време, таткото на Марио се согласи, но под еден услов: да ја учи работата во месарница две години без никаков паричен надомест. На овој начин Марио ја стави на тест својата волја и истрајност.

Заедно со сопругата Росела, Марио ја изгради првата работилница под неговиот стан. Тие работеа 14 часа на ден без празници во првите 5 години.

Целата посветеност што Марио ја вложи во својата работа доведе до големи резултати. Производите беа ценети низ целата област и ова му даде можност да изгради поголема и помодерна лабораторија во Чене.

Во денешно време комбинацијата на искуство, страст и технологија се клучните фактори кои му овозможуваат на Марио Бортолоти да биде еден од најдобрите италијански производители на салама.

„Дизајнот на куќа започнува од сопствените темели. Одлуката да се лоцира фабрика во Чене одговори на две многу специфични потреби: да ја имаме локалната работна сила и да уживаме во екосистемот на Вал Серијана“, вели Марио Бертолоти.

Тој го бараше токму воздухот на долината за неговите производи и затоа е во подножјето на убавиот рид каде што е роден и каде што живее, тој идентификуваше шумска површина од над 34 000 м2 што служеше како безбеден и многу важен белодробен кислород за бавно и природно зреење на неговите меса.

Во една голема фабрика, созреваме повеќе од 2 000 квинтали производи во простории за зреење лоцирани под земја во срцето на еден рид. Зреење на месото во барака покрај автопат не е како да го правите тоа во природен екосистем како што е оној во долината на реката Серио. Како што е познато, саламите дишат со чести промени на воздухот. Нашите салами го дишат воздухот што доаѓа од шумата: ние го нарекуваме „Здивот на природата“.