×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Bontà Toscane

Растењето е неопходност. Најновата членка на групацијата „Групо Алиментаре ВАЛТИБЕРИНО“ е сосема нова фабрика за салами лоцирана во Сансеполкро во провинцијата Арецо.

 „Со влегувањето на оваа фабрика како членка, се запрашавме што сакаме да постигнеме ново и добро што сè уште не сме го направиле. Одговорот, како што сугерира името, се фокусира на избрани изработки, поради нивната типичност или производствени потреби, кои го комплетираат веќе широкиот спектар на производи. Пред сѐ Finocchiona, но исто така и салото со ароматични билки, салама од елен, па сѐ до панчета, буквално сите <made in Toscana>.“

Фабриката има месечно производство од 20,4 тони салама.

Домато Newsletter

Стани дел од Домато заедницата и добиј 10% попуст на твојата прва нарачка.

Регистрирај се