Промотивно во месец октомври - минимален износ на нарачка 500 ден.
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Trinita Salumi

Тринита Спа Индустрија Салуми е основана во 1982 година во местото Бутапиетра, мало гратче во провинцијата Верона. Тројцата сопственици го поврзале своето знаење за да создадат занаетчиски бизнис во секторот за преработка на свинско месо. Растот на производството довел до изградба на сегашното седиште во Вале ди Опеано. Во тој период компанијата брзо се развивала со стекнување на неколку компании на италијанска територија. Од 2000 година, компанијата се претворила од едноставна претприемачка активност во лидер на група компании. Во моментов, Тринита се состои од четири места за производство, три лоцирани во Валезе и една во Кореџоверде ди Досоло во провинцијата Мантова.

Бизнисот се претставува на пазарот со четири брендови и со широк спектар на производи, почнувајќи од зреено месо како пршута и мортадела до месо како што се сланина, салама и сланина. За неколку години, компанијата, внимателна на побарувањата на пазарот, започнала со производство на производи од месо од други животински видови, како што се говедско месо, поконкретно со брезаола и живина, односно мисиркина салама.

Во 2010 година, Менаџментот на компанијата сакал да се приклучи на системот на главни сертификати, подложувајќи ги своите процеси на внимателна програма за контрола и анализа од страна на трети лица, со што се обезбедува почит кон важечките закони во работењето и квалитетот и безбедноста на своите производи.