×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Menabrea

Ние сме најстарата активна пиварница во Италија.

Пивото Менабреа завзема значаен дел од историјата на пивото во Италија. Пиварницата е основана во 1846 год. од страна на Г-дин Велф ди Гресони и браќата Антонио и Џан Батиста Карачо.Во 1854 год. пиварницата е изнајмена од страна на Џузепе Менабреа и Антонио Зимерман, за во 1864 год. да  премине во нивно сопствеништво.

 Во 1991 год. компанијата станува дел од групацијата Бира Форст, пиварница од регионот Алто Адиџе, позната по квалитетот на своите производи и застапник за заштита на природата. Сепак пивото Менабреа ја задржува својата автентичност и идентитет.

На Светскиот натпревар на пиво во Чикаго во 1997 год., настан промовиран од експерти од областа, пивото Менабреа е закитено со златни и сребрени медали. Тоа претставува потврда за квалитетот на пиварницата од областа Биелезе.

Од 2005 год. пиварницата е под раководство на Франко Теди, петтиот потомок на семејството.

И промените со текот на времето не влијаат на промена на седиштето и фабриката кои се наоѓаат во историскиот дел на градот Биела.

Географската одредница на пиварницата,опкружена со Алпите, чистата планинска вода се преточени во идентитетот на пивото Менабреа.

Домато Newsletter

Стани дел од Домато заедницата и добиј 10% попуст на твојата прва нарачка.

Регистрирај се