×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Македон Вранец Барик

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 650 ден.

Направено од автохтониот вид на грозје – вранец, ова вино со гордост го претставува тиквешкиот регион во Винаријата Јаковлеви. Се добива со намерно намалување на родот на лозјето, при што доаѓа до значителна концентрација на вкусот на грозјето кое преостанува за берба. Поради ова, ја добива својата пурпурна боја и интензивен вкус, а воедно и го потврдува етимолошкото значење на црн пастув. 
 

Ова вино кое е карактеристично за нашата земја, се одликува со арома на даб, пред сѐ поради тоа што вранецот е ферментиран токму во дабово буре.  

Најдобро е да се служи на 15 - 17° C со печено свинско, пршута, дивеч, масно сирење, јагнешко и телешко.

Наименување Црвено вино
Состојки Грозје, вранец
Тежина 750 мл
Земја на потекло: Македонија
Пакување Стаклено шише со тапа
Регион Тиквешко виногорје, манастирец - вршник
Година на производство 2019
Алкохол (%) 15%

Слични производи