Промотивно во месец октомври - минимален износ на нарачка 500 ден.
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Зреена свинска пршута Fioretto

Во кошничка имате 0 гр.
  • 1,090 ден.

Се смета за “принц“ на италијанските деликатеси. Пршутата е производ што се добива од избран свински бут, кој потекнува од животни со тежина од 160 до 180 кг (т.н. “тешки свињи“). Обликот е издолжен, во облик на круша, додека бојата во внатрешноста на шунката е розова, еднобојна, обвиена со мрснотија. Мирисот е неверојатен, вкусот е малку солен, нежен и ароматичен.

Како се произведува пршута?

Свински бут, сол, време - ова се единствените состојки кои се користат при преработката на пршутата. По селекцијата, бутовите (со тежина од 9,5 до 14 кг) се масираат подолго време со сол; потоа, по одреден период на одмор, се мијат, четкаат, сушат, проверуваат дали имаат недостатоци и се оставаат да се исушат на температура што не смее да надмине 15 ° C. Потоа започнува долго и бавно зреење на бутовите од 8 до 16 месеци, во соодветни и контролирани простории, каде пршутите се закачуваат на специјални сталажи: овој процес ѝ овозможува на пршутата да ги добие оние органолептички карактеристики што ја прават славна низ целиот свет. За време на зреењето, пршутата се премачкува со маст, поконкретно деловите од месо околу коската кои се изложени на воздух, што спречува пршутата пребрзо да се исуши. Во свинската маст, освен сол и бибер може да се додадаваат и други состојки и зачини во зависност од обичаите и традицијата на подготовка на пршутата.

Наименување Зреена свинска пршута
Состојки Свинско бут, морска сол; маснотии во пламен (пери-бубрежно свинско месо), бибер на маснотии; адитиви: нема;
Земја на потекло: Италија
Пакување Месарска хартија
Рок на траење Испечатен на амбалажата
Начин на чување Да се чува во фрижидер на темература од 2 - 6 ° C и да се конзумира во 2-3 дена
Нутритивна вредност во 100 гр
Количина цена на кг

Слични производи