Печена пиперка
Во кошничка имате 0 парчиња.
Печените пиперки се симбол за есенскиот и зимскиот период. За мезе, како прилог или состојка од салата, тие се дел од македонската традиција.
Овие чорбаџиски пиперки се без додатоци бои, конзерванси и адитиви, растени на отворено во нашата земја и конзервирани по домашен рецепт.
Дали знаевте?
Ферментираната храна е распространета од античките времиња и се уште многу популарна во Источна Европа и Азија. Денес, науката откри дека овој тип на конзервирање на зеленчукот, покрај зачувувањето и зголемувањето на неговите хранливи карактеристики (зголемување на фолна киселина, витамин Б2, Б12, витамин Ц), е оптимален начин за зголемување на биолошката разновидност на цревниот микробиом.
Балансот на микробиомот може да се намали кога организмот е подлежен на стрес, алергии или други заболувања, а веќе е општо познато дека игра голема улога во нашиот имунитет. Конзумирањето на пробиотици кои ги содржи конзервираниот зеленчук може да придонесе за зачувување на рамнотежата на нашиот микробиом.
Наименување |
Пиперка
|
Земја на потекло: |
Македонија
|
Тежина |
720 гр
|
Пакување |
Стаклена тегла
|
Начин на чување: |
Да се чува на суво и ладно место
|
Одлично во комбинација со:
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.
парче (цца 170 гр)
59 ден.
Во кошничка имате 0 парчиња.
парче (цца 200 гр)
91 ден.