Селски леб
Во кошничка имате 0 парчиња.
Ова е вистински селски леб, баш таков каков што е правен од нашите баби и дедовци. Селскиот леб е правен од кисело тесто. Но, зошто е ова важно? Благодарение на киселото тесто се создаваат бактерии слични на ферментираната храна, кои подоцна ја олеснуваат неговата дигестија, што го прави лесен за консумација. Но, покрај ова истите тие бактерии помагаат да се задржат и хранливите материи во лебот при што цинкот, магнезиумот и фолната киселина, многу полесно се внесуваат во организмот.
| Наименување |
Селски леб
|
| Состојки |
ПЧЕНИЧНО брашно, вода, ПЧЕНИЧНО кисело тесто, сол
|
| Тежина |
450 гр
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Пакување |
Хартиена кеса
|
| Алергени |
Може да содржи траги од јајца, зрна од соја, млеко, сенф, сусам и лупин
|