Пченично интегрално брашно
Во кошничка имате 0 парчиња.
Пченицата важи за состојка којашто е здрава и важна за човековиот организам. Затоа се препорачува да се консумира често и да се внесуваат сите хранливи материи со кои таа располага. Од пченицата се прави и пченичното интегрално брашно, кое е полно со голем број на минерали и на витамини.
Пченичното интегрално брашно е богато со органски влакна, тоа е резултат на начинот на кој се добива, односно не се отстранува лушпата од пченицата и истата не се рафинира. Поради ова, брашното делува како пробиотик, ги поттикнува здравите бактерии во цревата и влијае благотворно врз дигетстивниот тракт. Пченичното брашно е богато со селен, фолна киселина, железо и витимини од групата Б. Сето ова го прави погодно и здраво за нашиот организам.
Наименување |
Пченично интегрално брашно
|
Земја на потекло: |
Македонија
|
Состојки |
100 % интегрално пченично брашно
|
Тежина: |
900 гр
|
Пакување: |
Вреќа
|
Начин на чување: |
Да се чува на суво и ладно место
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
1446 kJ / 340 kcal
|
Масти: |
1,5 гр
|
од кои заситени: |
0,2 гр
|
Јаглехидрати: |
69 гр
|
од кои шеќери: |
0,5 гр
|
Протеини: |
11 гр
|
Сол |
0,2 гр
|
Влакна |
12 гр
|
Алергени: |
Содржи глутен
|