Промотивно во месец октомври - минимален износ на нарачка 500 ден.
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Alce Nero

Земјоделци и преработувачи – Органски пионери

Приказната на Alce Nero започнува во 1970. Тоа е приказна за промена, одговорност и иновација. Визијата која ја води оваа компанија е силна одговорност кон Земјата, земјата како жив и плоден организам, целејќи кон идејата за органското како агрономска и еколошка практика од која може да се добие храна.

Во почетоците на Alce Nero, сè уште постоеше закон што го регулира органското земјоделство. Alce Nero стана карактеристичен глас на пазарот. Токму нивното лого го кажува тоа: Alce Nero, духовен водач на племето „Sioux Oglala“, јавајќи во спротивна насока и носејќи ја својата порака во други земји, надвор од границите, бидејќи нови и иновативни визии секогаш се можни.

Доследно со оваа перспектива, оваа компанија работи на ослободување на земјата од отрови, зачувување на биодиверзитетот и почитување на Земјата и луѓето што ја живеат.

Alce Nero обединува повеќе од 1 000 земјоделци во Италија и над 10 000 мали семејни фарми во Централна и Јужна Америка.

Повеќе од 40 години избира органско земјоделство, се грижи за деликатната рамнотежа што постои меѓу нашата планета и луѓето што ја населуваат: затоа одлучија да произведуваат храна за благосостојба. Производи кои започнуваат од суровини одгледувани без синтетички хемикалии, благодарение на врвната агрономска способност, со најголема почит кон земјата и луѓето што ја работат. Производи обработени со техники кои ги штитат и подобруваат карактеристиките на суровините, без конзерванси и адитиви.

Оваа компанија располага со 400 производи: тестенини, ориз, доматно пире и пулпа, зеленчук, мешунки и супи, овошни сокови и нектари, компоти и мед, зеленчукови пијалаци и бебешка линија целосно посветена на раното детство. Нудат и свежа линија, вклучувајќи овошје, зеленчук, јогурт и супи. Дополнително нудат и органски производи „Fairtrade“ што доаѓаат од латинскоамерикански производители, како кафе, чоколадо, какао, шеќерна трска, ориз басмати и чај.

 

Производи

„Доброто јадење е грижа за нас и околината во која живееме“.

Луѓето кои ги избираат производите на Alce Nero сакаат хранливи состојки и се внимателни кон изборот на храна подготвена во согласност со вредностите на еколошката, економската и социјалната одржливост.

Alce Nero е референтна марка за оние кои сакаат да се хранат здраво, за себе и за околното опкружување.

Нудат органска храна што ги прави среќни оние што ја вкусуваат, што раскажува приказни за оние што ја произведуваат и која делува на здрав и балансиран начин. За да се подготват производите, оваа компанија е посветена на користење кратки рецепти, суровини од нивните синџири за снабдување и внимателно избрани состојки, измешани на балансиран начин со избегнување на секогаш кога е можно, адитиви, ароми, бои, засладувачи и слично.

Уште од 2004 година, започнаа со елиминирање на палминото масло од сите производи и денес се целосно без палмино масло.

Доброто јадење е чин на грижа и за луѓето и за земјата.