Безглутенски органски прашок за пециво со сода бикарбона
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во многу кујнски рецепти, една од главните состојки за готвење е прашокот за пециво. Тоа всушност е посебна смеса која кога доаѓа во контакт со намирниците започнува хемиски процес, притоа се создаваат меурчиња, а од тоа тестото започнува да расте. Прашокот за пециво со сода бикарбона не содржи глутен и е погодно за сите оние на кои овие состојки им прават проблеми. Тоа е органско и му дава природен вкус на тестото и смесите кои ги подготвувате. Најчесто се користи при приготвување на торти, ролати, колачи, вафли, па дури се додава и на вода која врие, затоа што помага зеленчукот побрзо да се свари.
Употреба: Се користи при подготовка на торти, ролати, колачи, вафли или се додава во вода која врие за зеленчукот побрзо да се свари. При подготовка на теста, на 1 kg брашно се додава 34 g органска сода бикарбона.
Наименување: |
Безглутенски органски прашок за пециво со сода бикарбона
|
Земја на потекло: |
Германија
|
Состојки: |
Органски пченкарен скроб, крем од тартар (монокалиумтартат) (24,7%), сода бикарбона (натриумбикарбонат). Содржи крем од тартар, кој се добива на природен начин при производство на вино. Кремот од тартар овозможува тестото да има сунѓереста структура
|
Тежина: |
150 гр
|
Пакување: |
Конзерва
|
Начин на чување |
Ладно (под 25 ⁰C) и суво (под 60% влажност) место, во добро затворено пакување
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
1124 kJ / 264 kcal
|
Масти |
0,3 гр
|
од кои заситени: |
0 гр
|
Јаглехидрати: |
64 гр
|
од кои шеќери: |
0 гр
|
Протеини: |
0,8 гр
|
Сол |
16,2 гр
|
Влакна |
1 гр
|