×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Безглутенски органски прашок за пециво со сода бикарбона

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 312 ден.

Во многу кујнски рецепти, една од главните состојки за готвење е прашокот за пециво. Тоа всушност е посебна смеса која кога доаѓа во контакт со намирниците започнува хемиски процес, притоа се создаваат меурчиња, а од тоа тестото започнува да расте. Прашокот за пециво со сода бикарбона не содржи глутен и е погодно за сите оние на кои овие состојки им прават проблеми. Тоа е органско и му дава природен вкус на тестото и смесите кои ги подготвувате. Најчесто се користи при приготвување на торти, ролати, колачи, вафли, па дури се додава и на вода која врие, затоа што помага зеленчукот побрзо да се свари.

Употреба: Се користи при подготовка на торти, ролати, колачи, вафли или се додава во вода која врие за зеленчукот побрзо да се свари. При подготовка на теста, на 1 kg брашно се додава 34 g органска сода бикарбона.

Наименување: Безглутенски органски прашок за пециво со сода бикарбона
Земја на потекло: Германија
Состојки: Органски пченкарен скроб, крем од тартар (монокалиумтартат) (24,7%), сода бикарбона (натриумбикарбонат). Содржи крем од тартар, кој се добива на природен начин при производство на вино. Кремот од тартар овозможува тестото да има сунѓереста структура
Тежина: 150 гр
Пакување: Конзерва
Начин на чување Ладно (под 25 ⁰C) и суво (под 60% влажност) место, во добро затворено пакување
Рок на траење: Датумот е означен на амбалажата
Нутритивна вредност во 100 гр
Енергетска вредност 1124 kJ / 264 kcal
Масти 0,3 гр
од кои заситени: 0 гр
Јаглехидрати: 64 гр
од кои шеќери: 0 гр
Протеини: 0,8 гр
Сол 16,2 гр
Влакна 1 гр