Вранец
Во кошничка имате 0 парчиња.
Сортата вранец е една од водечките сорти вино во Македонија, сорта по која нашата земја е препознатлива. Вранецот на Јаковлеви важи за висококвалитетно вино со темнорубинова боја и комплексна арома што личи на шумско овошје и дрвенести мириси.
Во поглед на неговите нутритивни аспекти, ова вино има исклучително висока антиоксидативна моќ, намалување на шансите за појава на дијабетес и некои невролошки нарушувања.
Инаку вранецот се служи на температура од 15 до 17 Целзиусови степени, а се спојува со главни јадења, како што се црвени и бели меса, помасни риби и поароматизирани сосови, печурки и зеленчуци на скара.
Наименување |
Црвено вино
|
Состојки |
Грозје, вранец
|
Тежина |
750 мл
|
Земја на потекло: |
Македонија
|
Пакување |
Стаклено шише со тапа
|
Регион |
Тиквешко виногорје, манастирец - вршник
|
Година на производство |
2020
|
Алкохол (%) |
12%
|