Салса од бел тартуф
Во кошничка имате 0 парчиња.
Не пропуштајте ја оваа мешавина од шамињон печурка (agariciusbispous), масло од сончогледово семе, брашно од ориз, сол и бел тартуф (T. borchii V.) да ја збогатите вашата трпеза на најквалитетен начин.
Идеално за брускети, прилог сосови, дресинг за салати, неодоливо во секаков вид на паста, јадења со месо, риба како и за многу вегетаријански и вегански оброци.
Наименување |
Салса од бел тартуф
|
Земја на потекло: |
Италија
|
Состојки |
Шампињон печурка 70%, ладно цедено маслиново масло, бел тартуф, брашно од ориз, сол, арома
|
Тежина: |
80 гр
|
Пакување |
Стаклена тегла
|
Начин на чување |
Откако ќе се отвори, чувајте го во фрижидер, консумирајте во рок од 4/5 дена
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
842 kJ / 201 kcal
|
Масти |
20,20 гр
|
од кои заситени |
2,26 гр
|
Јаглехидрати |
1,17 гр
|
од кои шеќери |
1,17 гр
|
Протеини |
0,12 гр
|
Сол |
1,01 гр
|