Органско безглутенско брашно од интегрален ориз
Во кошничка имате 0 парчиња.
Една од најважните карактеристики на ова брашно е што не содржи глутен и го прави погодно за сите оние кои што се нетолерантни на оваа состојка односно боледуваат од целијачна болест. Органското брашно од интегрален ориз се користи за различни кулинарски деликатеси и рецепти.
Безглутенското органско брашно е полно со протеини и изобилува со витамини од групата Б. Често се користи и како диетална состојка, бидејќи содржи диетални влакна кои помагаат во варењето на храната, го подобруваат шеќерот во крвта и намалуваат холестеролот. Mоже да се употребува и како згуснувач на сосови, како леб за пржена храна и како основа за многу безглутенски пецива, колачи, крекери и кнедли.
Употреба: При подготовка на пецива, торти и слично, како чисто брашно од ориз или во мешавина со други брашна.
Наименување |
Органско брашно од интегрален ориз
|
Земја на потекло: |
Италија
|
Состојки |
100% органско брашно од интегрален ориз
|
Тежина: |
500 гр
|
Пакување |
Кутија
|
Начин на чување |
Ладно (под 25 ⁰C) и суво (под 60% влажност) место, во добро затворено пакување
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
374 kcal / 1582 kJ
|
Масти |
1,4 - 4,4 гр
|
од кои заситени |
0 - 1,4 гр
|
Јаглехидрати |
69,2 - 85,2 гр
|
од кои шеќери |
0,1 - 2 гр
|
Протеини |
6 - 10 гр
|
Сол: |
0,02 гр
|
Влакна |
1,5 - 5,5 гр
|