Песто Џеновезе
Во кошничка имате 0 парчиња.
Песто Џеновезе е еден од најпознатити италијаснски сосови. Подготвен со толчење на босилек, пармезан, пињоли и лукче се прилагодува на најразлични рецепти. Совршен додаток е во тестенини, рижото, брускети, сендвичи, бургери, салати, пица и лазањи. Интересен рецепт кој мора да го пробате е шери доматчиња полнети со песто. Одличен за зачинување на крем супи.
Наименување |
Песто Џеновезе
|
Земја на потекло: |
Италија
|
Состојки |
сончогледово масло, двоен концентрат од домати, вода, индиски ореви, 5% суви домати, пармезан (млеко, сол, сирење, конзерванс: лизозим од јајце), босилек, сирење пекорино (млеко, сол, сирење), сол, лук, регулатори на киселост, лимонска киселина, чили.
|
Тежина |
130 гр
|
Пакување: |
Тегла
|
Начин на чување: |
Откако ќе се отвори, чувајте го во фрижидер, во сопствената течност, консумирајте во рок од 3 дена
|
Рок на траење: |
Рок на траење наведен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
1765 kJ / 428 kcal
|
Масти |
43 гр
|
од кои заситени |
8,2 гр
|
Јаглехидрати |
4,9 гр
|
од кои шеќери |
2,7 гр
|
Протеини |
4,1 гр
|
Сол |
2,3 гр
|
Влакна: |
2,6 гр
|
Алергени: |
Не содржи алергени
|