Вентреска од туна во филети
Во кошничка имате 0 парчиња.
Филетите се најценетиот и највкусен дел од туната, бидејќи се добиваат исклучиво од меките предни мускули на туната. Префинетост и мекост на непцето се нејзините непогрешливи особини, а концентрацијата на липиди е највисок во овој дел на туната. Богати со есенцијални масни киселини омега - 3, моќни природни антиоксиданти, одлични за подготовка на најразлични оброци во кујна: од тестенини, кратки или долги, топли или ладни, идеални за да им дадете гурмански шмек на вашите предјадења, прилози и салати.
Од туната жолтоперка, туна која не надминува 20 - 30 кг, произлегува овај скапоцен дел од туната на Сарданели, богата со омега - 3 масни киселини. Спакувана во практична конзерва со отварач, потопена во маслиново масло, одлична е и само во комбинација со крутони.
Наименување |
Вентреска од туна во филети
|
Земја на потекло: |
Италија
|
Состојки |
Жолта туна 65%, маслиново масло 34%, сол
|
Тежина: |
120 гр
|
Пакување |
Вакум пластична фолија
|
Начин на чување |
Да се чува на суво, ладно и темно место
|
Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
1541 kJ / 372 kcal
|
Масти |
23,5 гр
|
од кои заситени |
10,5 гр
|
Јаглехидрати |
60,9 гр
|
од кои шеќери |
24 гр
|
Протеини: |
7 гр
|
Сол |
0,625 гр
|
Влакна: |
4 гр
|