×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Панчета чадена на дрва

Во кошничка имате 0 гр.
  • 529 ден.

Панцета е италијанска сорта на сланина. Ова јадење се подготвува од свински гради. Тој е национален и еден од најпопуларните и во самата Италија и во странство. По изглед, панцетата изгледа како тенко парче свински гради. Интересен факт е дека за подготовка на панцета се користи специјална раса на свињи наречена сланина. Во зависност од регионот во кој се подготвува панцетата, се додаваат разни зачини, но најчесто се користат рузмарин и жалфија, додека кај нас се подготвува на традиционален начин од свежо свинско месо кое се посолува и се остава да отстои 21 ден, а потоа се става во пушница на дрва.

Панчетата е дел од многу традиционални јадења, особено за правење пици, салати, тестенини.

Наименување Панчета чадена на дрва
Состојки Свежо свинско месо и сол
Земја на потекло: Македонија
Пакување Хартиено пакување
Рок на траење Испечатен на амбалажата
Начин на чување Да се чува во фрижидер на темература од 2 - 6 °C и да се конзумира во 2-3 дена
Количина цена на кг
Одлично во комбинација со:

Слични производи