Црвен грав
Во кошничка имате 0 парчиња.
Црвен грав, типични мешунка за мексиканската кулинарска традиција, енергична и хранлива, но со малку маснотии. Црвениот грав е популарна храна бидејќи е природно богата со протеини и извор на витамин Б9. Се користи како едноставен прилог или како основа за мексикански тортиљи, вкусни салати, рустикални супи и јадења на база на месо, ориз или тестенини.
Црвениот грав е скоро популарен како белиот грав. Ова не е изненадувачки, бидејќи тие содржат голема количина на протеини (8 g на 100 g) и антиоксиданти. Црвениот грав ги надминува дури и рибизлите во корисни својства, бидејќи тоа се антиоксиданти кои го штитат човечкото тело од штетни радионуклиди и го забавуваат процесот на стареење. Покрај тоа, црвениот вид содржи многу витамини и растителни влакна, чија употреба ја подобрува состојбата на кожата и има корисен ефект врз имуните и нервните системи.
Наименување |
Црвен Грав
|
Тежина |
400 гр
|
Состојки |
Црвен грав, вода, сол
|
Земја на потекло |
Франција
|
Начин на чување |
Да се чува на ладно и суво место. По отворањето, чувајте го во фрижидер на 4°C 48 часа во чист затворен сад за храна
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
486 kJ / 116 kcal
|
Масти: |
0,5 гр
|
од кои заситени: |
0 гр
|
Јаглехидрати |
15,2 гр
|
од кои шеќери: |
0,5 гр
|
Протеини |
8,3 гр
|
Сол |
0,5 гр
|
Влакна |
8,5 гр
|
Одлично во комбинација со:
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.