Осоговски овчи кашкавал
Во кошничка имате 0 парчиња.
Овој овчи кашкавал е создаден по традиционален рецепт пренесуван низ поколенијата. Се прави од одбрано овчо млеко, кое потекнува од овци кои се хранат од недопрената природа на Осоговието.
Тоа што е карактеристично за овој полномасен кашкавал е што има зеленикаво - жолта боја, препознатлива арома и богат вкус кој ги задоволува вкусовите и на најпребирливите.
Ферментација на кашкавалот се прави во строго контролирани простории, а кај Влатко Тоцка, тој е зреен меѓу 6 и 12 месеци.
Во овчиот кашкавал се кријат и голем број здравствени придобивки. По консумација на кашкавал, метаболизмот се забрзува и помага при намалување на телесната тежина, а од друга страна влијае и благотворно на работата на срцето.
Наша препорака за овој кашкавал е да го користите свеж, како мезе со некое вкусно македонско вино.
Производител: |
Алпина Деј
|
Наименување |
Кашкавал од пастеризирано овчо млеко
|
Состојки |
Овчо млеко, сол 2%
|
Земја на потекло: |
Македонија
|
Пакување |
Пластична кеса
|
Начин на чување |
Да се чува на +6 ° C
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
1777 kJ / 424 kcal
|
Масти |
32,00%
|
Јаглехидрати |
1,8%
|
Протеини |
29,10%
|
Количина |
цена на кг
|
Алергени |
100% млеко
|
Одлично во комбинација со:
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.