Рукола
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во светската и во медитеранската кујна, руколата претставува состојка која ретко кога е изоставена. Руколата се користи како состојка во многу салати, а во случајов и самата е главната состојка на салатата – рукола. Оваа салата се карактеризира со благо - горчлив вкус, но сепак привлечен за нашите рецептори за вкус. Таа изобилува со хранливи материи и голем број витамини, посебно витаминот Ц, руколата се смета и за природен антибиотик, кој помага при настинка и кашлица.
Наша главна препорака е руколата да се консумира веднаш по нејзиното отворање, бидејќи највкусна е кога е свежа, но и бидејќи брзо знае да ги изгуби и хранливите состојки.
| Наименување |
Рукола подготвена за консумација
|
| Тежина |
125 гр
|
| Состојки |
Рукола
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Пакување |
Пластична кеса
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер на темература до 5 °C
|
| Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|