Органски јаболков оцет
Во кошничка имате 0 парчиња.
Јаболковиот оцет настанува со ферментација на сокот од јаболки. Најмногу се препорачува природен јаболков оцет, кој не содржи никакви додатоци. Во текот на процесот на ферментација природните шеќери од јаболкото се разложуваат, со помош на бактериите и квасецот. Тоа што прво настанува е алкохолот, а потоа оцетот.
Јаболковиот оцет често се користи во исхраната, но тој има голема улога и во намалување на тегобите на некои болести и нивното спречување. Неретко, тоа се нарекува лек за сите болести.
| Наименување |
Органски јаболков оцет
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Тежина |
500 мл
|
| Пакување |
Пластична амбалажа
|