Француски багет
Во кошничка имате 0 парчиња.
Багетот претставува еден вид на културен симбол за Франција, а можеби е и најпознатата храна која ни доаѓа од француската кујна. Зборот багет во едноставен превод претставува стапче, стап и се однесува на обликот на лебот. Тој има златно - кафена крцкава кора, а се подготвува од брашно, вода и квасец, без дополнителни адитиви и вештачки состојки.
Но, багетот покрај тоа што е симбол на Франција тој претставува и клучната состојка за подготовка на највкусните сендвичи. Па затоа ние го нарекуваме и платно за кулинарските уметници кои сакаат да експериментираат со вкусовите и да истражуваат нови деликатесни задоволства.
| Наименување |
Француски багет
|
| Состојки |
ПЧЕНИЧНО брашно, вода, квасец, сол.
|
| Тежина |
245 гр
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Пакување |
Хартиена кеса
|
| Алергени |
Може да содржи траги од јајца, зрна од соја, млеко, јаткасти плодови и сусам
|