Органска Меласа
Во кошничка имате 0 парчиња.
Шеќерната трска оригинално потекнува од Индија, а од неа за прв пат е направен и шеќерот. Но, покрај шеќерот од шеќерната трска се добива и меласата, што претставува природен хранлив засладувач и одлична замена за рафинираниот шеќер.
Главна карактеристика на меласата е нејзиниот богат и препознатлив вкус. Нејзината агрегатна состојба е течна, бидејќи таа всушност се добива испарувањата од сокот на шеќерната трска.
Една од најважните придобивки на меласата е тоа што е богата со минерали, како железо, калциум, магнезиум, натриум и калиум. Меласата е направена од органски одгледувана трска и истата можете да ја користите како состојка во вашите шејкови, мусли, пецива и колачи.
Употреба: Меласата се користи како природен засладувач, како замена за мед или шеќер, може да се додава во шејк, мусли, пецива, колачи и слично.
Наименување |
Органска меласа од шеќерна трска
|
Состојки |
Меласа од шеќерна трска, органска, необработена
|
Тежина: |
250 мл
|
Земја на потекло |
Парагвај
|
Пакување: |
Пластика
|
Начин на чување |
Да се чува на суво и ладно место, добро затворено
|
Рок на траење: |
Датумот е означен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Енергетска вредност |
290 kcal
|
Масти: |
0 гр
|
Јаглехидрати: |
75 гр
|
Протеини: |
0 гр
|
Одлично во комбинација со:
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.