×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




К'цана сол

Во кошничка имате 0 гр.
  • 780 ден.

К’цана сол се добива од ароматични билки набрани на Кратовските падини, сушени на провев без директна изложеност на сонце. 

Обработката и подготовката трае со месеци, билките се берат од мај до септември, по што се сушат. Кон октомври месец се мешаат со царевката во фин сооднос заедно со морска сол, па се ставаат во дрвен или камен сад и сета смеса се “к’ца”. 

Во кујната, употребата на к’цаната сол е неограничена, но најчеста е при подготовка на брускети во комбинација со домат или некој свеж зеленчук, зачинување на салати, чорби и традиционални јадења.

Наименување К'цана сол
Количина цена на кг
Земја на потекло: Македонија
Одлично во комбинација со:

Слични производи