Промотивно во месец октомври - минимален износ на нарачка 500 ден.
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Чорбаџиска пиперка

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 74 ден.

Овие чорбаџиски пиперки се одлични мезе, како прилог или состојка од салата, тие се дел од македонската традиција.

Овие чорбаџиски пиперки  се без додатоци бои, конзерванси и адитиви, растени на отворено во нашата земја и конзервирани по домашен рецепт.

Дали знаевте?

Ферментираната храна е распространета од античките времиња и се уште многу популарна во Источна Европа и Азија. Денес, науката откри дека овој тип на конзервирање на зеленчукот, покрај зачувувањето и зголемувањето на неговите хранливи карактеристики (зголемување на фолна киселина, витамин Б2, Б12, витамин Ц), е оптимален начин за зголемување на биолошката разновидност на цревниот микробиом.

Балансот на микробиомот може да се намали кога организмот е подлежен на стрес, алергии или други заболувања, а веќе е општо познато дека игра голема улога во нашиот имунитет. Конзумирањето на пробиотици кои ги содржи конзервираниот зеленчук може да придонесе за зачувување на рамнотежата на нашиот микробиом.

Наименување Пиперка
Земја на потекло: Македонија
Тежина 720 гр
Пакување Стаклена тегла
Начин на чување: Да се чува на суво и ладно место

Слични производи