Плешка од свежо јунешко месо
Во кошничка имате 0 гр.
Јунешката плешка спаѓа во категоријата на меса кои се меки и лесни за консумација.
Ова значи дека тоа може да се подготвува со секаков вид на зеленчук, да се пече или вари, па дури и да се пржи. Дополнително неговата мекост најмногу се забележува кај меленото месо, кое може да се употребува при подготовка на бургери, плескавици, но и за потрадиционални јадења како сарма, полнети пиперки и мусака. Инаку јунешкото месо важи за месо кое изобилува со минерали и витамини, кои се неопходни за правилно функционирање на човековиот организам.
Тоа што е најважно за нашето јунешко месо е што е добиено од млади јунци, пасени на најдобрите пасишта во Македонија и одгледувани од најодговорните сточари во земјава. Тоа е внимателно избрано, а неговото производство е строго контролирано. Месото кое ние ви го носиме е секогаш свежо и со врвен квалитет.
| Наименување |
Плешка од свежо јунешко месо
|
| Пакување |
Стиропор и фолија
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер на температура од 0 - 4 °C; свеж производ - може да се замрзнува
|
| Количина |
цена на кг
|
| Напомена |
Тежината може да варира + 50 гр / кг.
|