Мортадела Modenella
Во кошничка имате 0 гр.
Со рангирањето на Италијанците за тоа кој им е омилен сувомеснат производ во црево, Мортаделата лесно се стреми да биде една во топ 3 производи.
Се прави почнувајќи само од избрани делови од свинско месо (како плешка и врат) кои се ситно сечкани и на кои се додава свинска маст, мешавина од ароми и зачини.
Со мека, но компактна текстура во исто време, се карактеризира со веднаш препознатлива деликатна арома на непцето, што остава продолжено дејство. Карактеристичниот мирислив вкус го дава и свинската маст, мешавината на зачини и сол.
Тоа е производ погоден за исхрана дури и за оние луѓе кои страдаат од целијачна болест или интолеранција на глутен. Не содржи полифосфати, засилувачи на вкус, како што се мононатриев глумат, деривати на млеко како лактоза и бои.
| Производител |
Industriа Salumi Simonini S.p.A
|
| Наименување |
Мортадела Моденела
|
| Состојки |
Свинско месо, сол, природни ароми, декстроза, антиоксиданс:E301, конзерванси: Е250
|
| Земја на потекло: |
Италија
|
| Пакување |
Хартиена кеса
|
| Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер на темература од 0/+4°C
|
| Нутритивна вредност во |
100гр
|
| Енергетска вредност |
1173 kJ / 283 Kcal
|
| Масти |
25гр
|
| од кои заситени |
10гр
|
| Јаглехидрати |
2,6гр
|
| од кои шеќери |
1гр
|
| Протеини |
12гр
|
| Сол |
2,6гр
|
| Количина |
цена на кг
|