Салама Наполи
Во кошничка имате 0 гр.
Саламата дефинирана како „Наполи“ е всушност зреена колбасица која се произведува во целиот регион Кампанија.
Историски се сметала за стока толку вредна што била користена како платежно средство за професионални услуги и консумирано по повод забави и јубилеи. Овој интересен аспект придонесе Наполи саламата да биде скапоцено богатство во чие производство се зачувани сите традиционални техники и користење на само високо квалитетно месо.
Обработката и зачинувањето се вршат со традиционални методи, а сушењето и зачинувањето мора да се одвиваат во соодветно проветрени простории. За време на фазата на сушење, саламата е подложена на пушење. Минималниот период на зреење варира во зависност од големината, во секој случај никогаш не е помал од 30 дена.
| Производител |
Industriа Salumi Simonini S.p.A
|
| Наименување |
Салама Наполи
|
| Состојки |
Свинско месо, сол,декстроза,сахароза, зачини, природни ароми, антиоксидант:E301, конзерванси:E250,E252
|
| Земја на потекло: |
Италија
|
| Пакување |
Хартиена кеса
|
| Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер на темература од 0/+4°C
|
| Нутритивна вредност во |
100гр
|
| Енергетска вредност |
1410 kJ / 340 Kcal
|
| Масти |
28гр
|
| од кои заситени |
11гр
|
| Јаглехидрати |
< 0,5гр
|
| од кои шеќери |
< 0,5гр
|
| Протеини |
22гр
|
| Сол |
3,9гр
|
| Количина |
цена на кг
|