×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Салама Наполи

Во кошничка имате 0 гр.
  • 970 ден.
  • 776 ден.

Саламата дефинирана како „Наполи“ е всушност зреена колбасица која се произведува во целиот регион Кампанија. 

 Историски се сметала за стока толку вредна што била користена како платежно средство за професионални услуги и консумирано по повод забави и јубилеи. Овој интересен аспект придонесе Наполи саламата да биде скапоцено богатство во чие производство се зачувани сите традиционални техники и користење на само високо квалитетно месо.

 Обработката и зачинувањето се вршат со традиционални методи, а сушењето и зачинувањето мора да се одвиваат во соодветно проветрени простории. За време на фазата на сушење, саламата е подложена на пушење. Минималниот период на зреење варира во зависност од големината, во секој случај никогаш не е помал од 30 дена.

Производител Industriа Salumi Simonini S.p.A
Наименување Салама Наполи
Состојки Свинско месо, сол,декстроза,сахароза, зачини, природни ароми, антиоксидант:E301, конзерванси:E250,E252
Земја на потекло: Италија
Пакување Хартиена кеса
Рок на траење Испечатен на амбалажата
Начин на чување Да се чува во фрижидер на темература од 0/+4°C
Нутритивна вредност во 100гр
Енергетска вредност 1410 kJ / 340 Kcal
Масти 28гр
од кои заситени 11гр
Јаглехидрати < 0,5гр
од кои шеќери < 0,5гр
Протеини 22гр
Сол 3,9гр
Количина цена на кг
Одлично во комбинација со:

Слични производи