Свеж Див Лаврак
Во кошничка имате 0 парчиња.
Див лаврак е морска риба од Егејското море. Морската риба е важен дел од исхраната, па се препорачува консумирање на риба барем еднаш неделно, што е доволно за да се внесат многу потребни хранливи состојки, важни за човековиот организам.
Подготовката на дивиот лавракот може да биде многу едноставна. Исчистете ја рибата, измијте ја добро, а потоа зачините ја со морска сол. Попрскајте ја со маслиново масло и оставете ја да отстои неколку часа. Откако ќе одстои добро и ќе ги впие маслото и солта, рибата можете слободно да ја испечете во рерна или на скара.
| Наименување |
Свежа морска риба див лаврак
|
| Земја на потекло |
Грција
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер од 0 - 6 степени. Може да се замрзне, свежа риба.
|
| Количина |
парче (цца 1000 гр)
|