×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Пченичен леб со кисело тесто

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 115 ден.

Овој леб потсетува на класичен пченичен леб, кој е направен со бела база, но сепак иако навидум изгледа така, тој не е таков. Пред сѐ, оваа различност се должи на киселото тесто од кое тој се прави. Овој тип на тесто се добива така што откако пченичната смеса ќе се направи со малку топла вода, истата се остава на топло место. После неколку дена, смесата добива малку киселкав мирис, што значи дека бактериите од брашното и воздухот се активни и тестото може да продолжи со подготовка, односно печење на 230 - 250 Целзиусови степени.

Пченкарниот леб со кисело тесто, за разлика од обичниот е полн со т.н. ферментирачки бактерии, односно здрави бактерии, кои го прават полесен за јадење и со него нема да се чувствувате ниту тешко, ниту ќе почувствувате каква била надуеност во стомакот.

Наименување Пченичен леб со кисело тесто
Состојки ПЧЕНИЧНО брашно, вода, кисело тесто (ПЧЕНИЦА), сол
Тежина 450 гр
Земја на потекло: Македонија
Пакување Хартиена кеса
Алергени Може да содржи траги од јајца, зрна од соја, млеко, сенф, сусам и лупин
Одлично во комбинација со:

Слични производи