×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Свеж лаврак

Во кошничка имате 0 парчиња.
  • 340 ден.

Лавракот е риба која најчесто може да се најде низ морињата во Европа, но најзастапена е во Медитеранското море близу Италија. Токму од таму и го добила името кое е познато и кај нас – Бранцина.  Морската риба е важен дел од човековата исхрана и истата се препорачува да се консумира барем еднаш неделно, што е доволно за да се внесат многу потребни хранливи состојки, важни за човековиот организам.

Подготовката на лавракот е едноставна, најпрво треба да ја исчистите од нечистотиите, да ја измиете добро и да ја зачините со морска сол. Потоа се попрскува и со маслиново масло и така се остава да отстои неколку часа. Откако ќе одлежи добро и ќе ги впие маслото и солта, рибата можете слободно да ја испечете во рерна или на скара.


Наименување Свежа морска риба лаврак
Земја на потекло Грција
Начин на чување Да се чува во фрижидер од 0 - 6 степени. Може да се замрзне, свежа риба.
Количина парче (400 - 600 гр)
Напомена Тежината може да варира ± 10 %.
Одлично во комбинација со:

Слични производи