Зреена Бресаола
Во кошничка имате 0 гр.
Бресаола е типично и ценето суво месо од регионот Валтелина, добиено со солење, сушење и созревање на филе од говедско месо.
Бресаола се разликува од другите сувомеснати меса по својот посебен вкус, не многу солени, слатки и нежни ноти во исто време. Има цилиндрична форма и интензивна црвена боја, еднолична и малку потемна на рабовите.
Месото се посолува и се остава да одмори во саламура 10-15 дена. По овој краток период се продолжува со чистењето и последователното ставање во природна или вештачка обвивка. Потоа се суши и зачинува, фази кои заедно траат од 4 до 8 недели. Целото производство се одвива во специјално климатизирани простории, кои ја користат типичната атмосфера на областа Валтелина.
Поради нискио проент на масти, а изобилство на протеини, Бресаола е омилен оброк на спортистите. Типичен начин да се дегустира е тенко сечена бресаола, со резанци од Грана Падано, свежа рукола и квалитетно маслиново масло.
| Производител |
Industriа Salumi Simonini S.p.A
|
| Наименување |
Зреена Бресаола
|
| Состојки |
Телешко месо, сол, декстроза, ароми, зачини, антиоксиданс Е300, конзерванс E252-E252
|
| Земја на потекло: |
Италија
|
| Пакување |
Хартиена кеса
|
| Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
| Начин на чување |
Да се чува во фрижидер на темература од 0/+4°C
|
| Нутритивна вредност во |
100гр
|
| Енергетска вредност |
1569 kJ / 378 kcal
|
| Масти |
30гр
|
| од кои заситени |
10гр
|
| Јаглехидрати |
< 0,5гр
|
| од кои шеќери |
< 0,5гр
|
| Протеини |
27гр
|
| Сол |
3,1гр
|
| Количина |
цена на кг
|