×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.




Зреена Бресаола

Во кошничка имате 0 гр.
  • 1,650 ден.
  • 1,155 ден.

Бресаола е типично и ценето суво месо од регионот Валтелина, добиено со солење, сушење и созревање на филе од говедско месо. 

Бресаола се разликува од другите сувомеснати меса по својот посебен вкус, не многу солени, слатки и нежни ноти во исто време. Има цилиндрична форма и интензивна црвена боја, еднолична и малку потемна на рабовите.

Месото се посолува и се остава да одмори во саламура 10-15 дена. По овој краток период се продолжува со чистењето и последователното ставање во природна или вештачка обвивка. Потоа се суши и зачинува, фази кои заедно траат од 4 до 8 недели. Целото производство се одвива во специјално климатизирани простории, кои ја користат типичната атмосфера на областа Валтелина.

Поради нискио проент на масти, а изобилство на протеини, Бресаола е омилен оброк на спортистите. Типичен начин да се дегустира е тенко сечена бресаола, со резанци од Грана Падано, свежа рукола и квалитетно маслиново масло.



Производител Industriа Salumi Simonini S.p.A
Наименување Зреена Бресаола
Состојки Телешко месо, сол, декстроза, ароми, зачини, антиоксиданс Е300, конзерванс E252-E252
Земја на потекло: Италија
Пакување Хартиена кеса
Рок на траење Испечатен на амбалажата
Начин на чување Да се чува во фрижидер на темература од 0/+4°C
Нутритивна вредност во 100гр
Енергетска вредност 1569 kJ / 378 kcal
Масти 30гр
од кои заситени 10гр
Јаглехидрати < 0,5гр
од кои шеќери < 0,5гр
Протеини 27гр
Сол 3,1гр
Количина цена на кг
Одлично во комбинација со: