Шарско овчо сирење
Во кошничка имате 0 парчиња.
Клучна улога во производството на овчо сирење игра млекото кое се користи за него. А, за да добиете квалитетно овчо млеко, потребно е добитокот да пасе на недопрените пасишта, кои се карактеризираат со раскошна природа и зеленило кое е далеку од градското загадување. Мавровското овчо сирење се добива од овци кои се пасени на надморска височина од преку 1800 метри, па и затоа вкусот на ова сирење е природен и истото е избрано токму од Влатко Тоцка.
Мавровското сирење важи за полномасно сирење, кои што има богата нутритивна вредност. Овчото сирење за разлика од кравјото, има 50 % повеќе витамин Б2, но располага и со изобилство на Б2, Б3 и Б6 витамини. Овчото сирење се консумира како свежо со салати, но ова е толку вкусно што слободно можете да го јадете “со ништо” само сирење, вкусно и сочно.
| Производител: |
Лактоза
|
| Наименување |
Сирење од пастеризирано овчо млеко
|
| Земја на потекло: |
Македонија
|
| Пакување |
Пластична кеса
|
| Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
| Количина |
цена на кг
|