Битолска урда несолена
Во кошничка имате 0 парчиња.
Битолската несолена урда (содржи помало количество на сол) е правена по стар традиционален рецепт, зад кој стојат вредните раце на сточарите од овие краишта. Подготовката е едноставна, со загревање на кефирот (кисело млеко). Но, тоа што е важно да го знаете за урдата е дека маснотиите во неа се корисни, бидејќи благодарение на нив, повеќето витамини и хранливи материи полесно се апсорбираат. Затоа избегнувајте да купувате урда со многу ниска масленост или урда со 0 % масленост.
Инаку урдата претставува незаменлив дел од исхраната на луѓето уште од раното детство, бидејќи е незаменлив извор на калциум, што е неопходен за раст и за зајакнување на коските и развивање на човековото тело. Урдата е одлична за појадок, за диети и по спортување, затоа што по нејзиното консумирање ни остава чувство на ситост кое трае и по неколку часа.
Производител: |
Идеал Шипка
|
Наименување |
Урда од пастеризирано млеко
|
Земја на потекло: |
Македонија
|
Рок на траење |
Испечатен на амбалажата
|
Нутритивна вредност во |
100 гр
|
Количина |
цена на кг
|
Одлично во комбинација со:
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.
Во кошничка имате 0 парчиња.